‘Ideaal joh, die caravan’.

-IDEAAL JOH, DIE CARAVAN-

“Dit is zo relaxt, alles is gewoon in handbereik”, aldus Freerk die een caravan stiekem dus héél erg ideaal vindt.

Een boek die de aandacht van Freerk erbij kan houden, de zon die op ons -inmiddels bruinere- huid schijnt, de thee met honing die een lekkere smaak achterlaat, de -zelf uitgekozen relaxte- muziek die op de achtergrond afspeelt en de mensen die over de camping lopen met handdoeken, vaat en wc-rolletjes.
We genieten!

Inmiddels is dit de 5e camping waar we onszelf deze week op geïnstalleerd hebben.

Afgelopen zondag -1 mei- was ons vertrek, en wat voor eentje. Door onze familie en vrienden werden we vaarwel gezwaaid en gekust en was het tijd om te gaan. Waar we al bijna een jaar naar uitkeken, was het moment ineens daar. We wierpen een blik op onze vinger waar we de trouwringen zagen schitteren, keken elkaar en dachten hetzelfde; YES!
Waar de meeste van jullie misschien zullen denken ‘Die gaan gelijk optreden’ verblijdden wij onszelf met de afgesproken regel voor de eerste week: V A K A N T I E. V I E R E N.

IMG-20160506-WA0000De kustlijn werd onze route afgelopen week en zo belandden we de eerste avond in Bakkum. Een immens grote camping, veel mensen, 1800 plekken en..  De jackpot betalen voor de overnachting. ‘37 euro’? herhaalde Freerk. Ik maar snel iets bedenken waardoor zijn aandacht ergens anders naar toe ging, en hij de pinpas door de pinautomaat trok. ’s Avonds de champagnefles open getrokken en geproost op ons avontuur.
De dagen daarop t/m donderdagochtend verplaatsten we ons van de ene camping naar de andere camping. Zo deden we Ouddorp aan waar we verbleven op – JAWEL- camping de Vrijheid. Die vrijheid ervaarden we door onze ‘afgeschutte’ plek en de avondwandeling over de duinen en stranden.
Wederom ’s avonds tijd voor C H A M P A G N E.

Cadzand werd het volgende dorp waar we de mensen mochten verblijden met de -teksten op onze caravan- want écht de mensen trekken letterlijk ‘scheve’ gezichten om al jullie wensen en liefdesverhaaltjes (ons gastenboek op de bruiloft) te lezen die in alle richtingen staan geschreven.
Afijn. Cadzand, een Christelijk dorp met veel geschiedenis. (Zoek maar eens op op Google!) Camping de Betteld, een goed verzorgde camping, ruime velden, WIFI, en straaaaaalend weer.
’s Avonds voor het eerst  G E S K Y P E T met familie en vrienden. Nu al? Haha, ja nu al.

20160506_183445 En toen. Toen kwamen we aan op Camping Jamboree wat we overigens gerust JambOJEE kunnen noemen. Een, in eerste instantie gezellig uitziende camping, gelegen in het dorpje/stadje Blankenberge. Waar we 2 minuten later, onze mening vrijwel snel bijstelden, toen we arriveerden op ons kampeerveldje. Omringd door stacaravans met ‘oudere mensen en vaste gasten’, gaf ons niet dat euforisch gevoel dat we allebei wilden. Gelukkig zorgden de fietsen -die we mee hebben gebracht- voor de ultieme oplossing en hebben we de stad kunnen verkennen, over de Boulevard gelopen en dat welverdiende biertje gedronken -op het terras ergens in België in de zon-.


20160506_211320
Na nachtje op nachtje op een
andere camping  om -kilometers- te maken, waren we toe aan een -vaste verblijfplaats- (Hihi).
D O N D E R  D A G de auto ingestapt en richting Oostende-Westende en Nieuwpoort- gereden. Uiteindelijk in de Panne belandt, zo’n 10 minuten reistijd vanaf de
F R A N S E. K U S T.
De Panne is een groot toeristisch dorp/stad met héle leuke straatjes en héle grote huizen. De kilometers lange Boulevard zorgen voor gezelligheid op de straten en daardoor zijn de terrassen goed gevuld. En Freerk en ik? Wij vermaken ons hier tot en met maandagochtend met elkaar, op het strand, met onze fietstochtjes, met onze wandelingen, het ietwat-ouderwetse- camping cafe, de zomerse temperaturen, het lekkere eten en natuurlijk
D E. M U Z I E K.


Niet openbaar, nee.. Nog even voor ons zelf. Want oefenen kan geen kwaad EN een weekje écht vakantie ook niet.

BYEBYE.


H E T. W E E R
STRALENDE ZON. BLAUWE LUCHT
26. G R A D E N.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *