MISTER & MRS

ABOUT. FREERK

(MISTER) FREERK, wie?


In 1991 kwam Freerk, als klein manneke, de wereld gedag zeggen. Van de zes kinderen, was hij nummer 3. Hij waande zich een plek tussen zijn broers en zussen die állemaal avontuur & reislust ademen (Hoi zusje in Australie, hoi broertje in Zwitserland etc)


Inmiddels is hij een (zeer gelukkig😏) gehuwde en sprankelende jongeman van 32 jaar. De vader van 3 kleine muppets, die zijn leven invult met muziek, creatieve ditjes en datjes en avontuur.
De basisschooltijd werd doorgebracht in zijn geboortedorp: Sondel. De ‘puberjaren’ beleefde hij op de CSG in Balk en de Bogerman in Sneek. (Op de CSG zijn de eerste basis-contacten met Trynn ontstaan. Lees: Hij moest de groetjes doen aan z’n broer😆)


De gitaar werd in deze Balk & Sneek periode langzaam maar zeker een liefde van hem.


Voor zijn studie, de PABO, verhuisde Freerk naar Leeuwarden. Hier ging hij ‘samenwonen’ met zijn neef Johannes en ontplooiden de twee zich als studentikoze muzikanten (lees: kant en klare maaltijden waren erg populair). Uit het appartement klonken regelmatig gitaardeuntjes en interessante zangpartijen. Deze twee jongens zijn nog steeds met elkaar getrouwd, al is het niet officieel vastgelegd.


Nadat hij in 2012 afstudeerde kon hij gelijk aan de slag als meester, eerst in Hemelum en daarna in Oudemirdum. Part-time leerde hij de kinderen van groep 7/8 genoeg bij. Naast zijn baan als meester, vervulde Freerk de rol van theatermaker bij Frets (bestaande uit 3 jongemannen, die muziek- en theatervoorstellingen spelen voor het jonge publiek).


In huize Hospes werd er in toenemende mate samen muziek gemaakt en ondertussen namen de optredens van Mister & Mrs steeds meer toe. Inmiddels heeft Freerk zijn meester-rol uitgezwaaid en ligt zijn focus volledig op de muziek en Frets! Geef Frits (zo noemen wij hem thuis) een gitaar, een podium en een publiek en deze man is hélemaal in zijn element (je zult het merken als je ons ziet spelen).


Oh ja –
📍Hij is gek op challenges. Dus als je nog een leuke weet?
📍Hij begint de dag met een glas water en havermout
📍Hij leerde pas vanaf zijn 16e gitaar spelen
📍Hij vond Trynn in het begin maar ingewikkeld, omdat ze zo direct en onvoorspelbaar was (MAAR JE BENT NOG STEEDS BIJ MIJ, jeee!)
📍Hij is súper handig en kan echt van álles maken. ⚒
📍Voor wie ‘m langer kent/ziet, kijkt er niet meer raar van op dat deze man zoveel mogelijk op blote voeten loopt (en heeft ie de kiddos’s daarmee besmet, of geïnspireerd- maar net hoe je het bekijkt. 🙋)
📍Hij degene was van de twee met de eerste dromen om verder te gaan met eigen muziek.
📍 Hij degene is die de eerste versies van onze teksten schrijft, waarna ze daarna onder de loep gaan bij Trynn. 🤓

 

Vier kernwoorden voor Freerk; 

E n e r g i e k

E n t h o u s i a st

C r e a t i e f

M u z i k a a l

© 2023 MISTER & MRS

Thema door Anders Norén