2018, wat was je leuk!

Inmiddels staan we alweer 2 weken met ons voeten in het jaar 2019. Een nieuw jaar met een mini Hospes 2 op komst in Maart en véel nieuwe muzikale uitstapjes die we weer gaan maken. 2018 bracht ons nog meer dan we eigenlijk durfden te hopen! Met ons brave beestje – de zwarte Skoda voorzien van Mr&Mrshospes logo- crosten we niet alleen door heel Friesland, maar zagen talloze plekken door heel Nederland op onze navigatie verschijnen. Yés, een ritje naar Limburg, Brabant, Gelderland, dit kon allemaal in 2018! En juist deze uitstapjes zijn zo leuk, want we plakken er simpelweg een lekker etentje of nachtje weg achteraan. Jee! 🙂 Bruiloften in overvloed afgelopen jaar. Wat heerlijk om te doen! Van ceremonies, muziek bij de borrel en/of diner of ’s avonds bij het feest. Eigenlijk zijn al deze drie een feestje om te mogen doen. Ook het optreden bij feestjes, in kroegen, restaurantjes, gastoptredens en boekingen in Holland Casino behoorden bij de boekingen van 2018!

Wat we begin het jaar nog niet wisten, is dat we het jaar voor ons – grandioos- zouden afsluiten. Ja, die droom van het theater in te gaan was er wel een tijdje, maar ja.. Hoe pak je zoiets aan en past dat in het altijd drukke schema? Waar een bepaalde deur sluitte, opende zich er een andere deur en die deur was van het Voorhuys theater in Emmeloord. Het is toch wel een -eng iets- om een idee naar elkaar te ventileren en dan daadwerkelijk de stap te nemen om er met de volle 100% in te gaan. Wat begon met een mailtje naar het theater in Emmeloord, waar we ons idee uitlegden volgde al snel een afspraak in het theater om de zaal te bekijken. Een prachtige locatie, grote zaal máar toch knus en warm! Dit moést het zijn. Waar Freerk de zaal nog niet eens had gezien en pas later hoorde hoeveel mensen er in de zaal konden zitten, begonnen ons toch wel de benodigde -ojee kriebels- op te komen. De tijd van promotie en plannen maken brak aan en de eerste kaarten werden verkocht via de ticketsite. Joh, wat waren wij blij als er weer een paar tickets waren gekocht en we op zo’n 25 tickets zaten. We hadden nog genoeg tijd dachten we en ’t zou vast wel goed komen! Máar eerlijk is eerlijk, we hebben de stress wel gevoeld hoor! 🙂

In drie maanden tijd hebben we samen ons gehele show mogen bedenken en produceren. Van A tot Z, van muzikale invulling tot aan alle productieschema’s en voorbereidingen. WAT TOF om zoiets te mogen doen in eigen beheer!

We kwamen steeds dichterbij de 23e december en de ticketverkoop ging de lift in!  Wat waren wij blij! Resultaat: Een volle zaal op zondag 23 december. Dit was natuurlijk fan-tas-tisch! Dank aan alle mensen die speciaal een ticket hebben gekocht om naar ons toe te komen!

We hadden een geweldige band die kosteloos dit met ons wilde gaan doen en op de repetitieavonden eigenlijk geen idee hadden hoe wij daar de 23e zouden staan. We hadden een geweldige stagemanager Bennie de Jong, die voor ons ook heel fijn klankbord was tijdens de weg er naar toe, met de leukste ideeën kwam en op de dag zelf de touwtjes in handen had! Met nog vele anderen die we willen bedanken hebben wij het jaar 2018 met een grote glimlach in onze langverwachte droom mogen afsluiten! Op naar een nieuw jaar mét nog veel meer muziek, dromen en nieuwe plannen (&Liefde!)

Dank band : Willem Rinkema, Bruno Rummler, Paul Horjus
Dank gastmuzikanten: Johannes Hospes, Patrick de Vries, Yde Kuipers
Dank gastartiest: Jim van der Zee
Dank gastdanseres: Renske Kruijswijk
Dank stagemanager: Bennie de Jong 
Dank productieassistenten: Iris de Jong & Hendrik Carl Hospes
Dank fotografe: Britt Crooswijk
Dank videograaf: Jelte van der Meer
Dank geluidstechnicus: Jeroen van Casteren
Dank EntertainME (letters MR&MRS decor): Sander Steffen
Dank Voorhuys theater: Lena Bierma & Jan passies

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Theaterconcert 2019 |”]